Tuesday, November 23, 2010

Hari ke-2..

apakah..?? hari ni hari kedua cuti sekolah.. owh.. aku sangat sangap sbb tadak rutin harian.. sukati buleh bangun kul bape.. sukati nak buat ape.. tapi disebabkan aku dah terbiase bangun pagi, maka lepas subuh mesti aku x leh tido balik.. panjangnye hari ini..

dulu mase cuti2 lepas spm aku suke masak.. percubaan masak kek, masak lauk pauk, masak ntah pape ntah lagi.. mase tu best la masak sbb jadi ke x jadi ke ade jek org makan.. adik2 aku ramai lagi kat umah mase tu.. ni dah dekat 10 tahun berlalu.. tggl si gemuk aiman jek yg ade kat umah.. aiman tu suke makan nasik jek.. haihhh.. patut gemok..

hr ni aku sat2 g dapur.. rase nak masak sushi laa.. nak buat kek laa.. nak buat dadih la.. nak masak bubur laa.. tp kang kalo aku masak sape nak makan.. bagi ayam kat luar umah tu..?? huhu.. sangat membazir.. masalah juge kalo aku masak macam2 kang, aku yg makan.. kan ke aku sdg control makan akibat gula yg terlebih dalam badan..

dora.. rase cam nak bawak aiman g mancing kat umah ko laa.. bile ko free..?? gaban dah belikan aiman pancing.. hari2 die mengadap batang pancing die tu pahtu tanye bile kite nak g mancing ni kaklong.. (mesti la aku tlg bawak je kan sbb aku xleh memancing.. huhu.. again.. boring la dok melangut tgk aiman mancing nnt..)

** x sabar nak g kedah.. =)

2 comments:

  1. masak2, bagi kat jiran2 la..

    ReplyDelete
  2. blh2...tp esok or luselah yer...koz after that i nak lepak g shahalam..then kite nak g kedah..yabeda beduu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete